Εγκατάσταση & Υποστήριξη Δικτύων

     Τα δίκτυα υπολογιστών είναι πλέον μια καθημερινότητα στους επαγγελματικούς χώρους, αλλά και σε κάποιες οικίες επίσης. Η δικτύωση των υπολογιστών, μας δίνει την δυνατότητα να μοιραζόμαστε πόρους και αρχεία. Παραδείγματος χάριν, μπορεί ένας αριθμός υπολογιστών – θέσεων εργασίας – να μοιράζεται έναν εκτυπωτή, ένα scanner, ή κάποιο κοινό αποθηκευτικό χώρο. Με αυτόν το τρόπο εξοικονομούμε χρόνο και χρήματα. Πέρα της τοπικής δικτύωσης των υπολογιστών, υπάρχει και το θέμα της πρόσβασης στο διαδίκτυο. Στις μέρες μας είναι τόσα πολλά αυτά τα οποία καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας με την χρήση του ίντερνετ, ώστε να είναι αδιανόητο να μην υπάρχει σύνδεση σε αυτό.
     Είτε αφορά λοιπόν την οικία σας, είτε αφορά την επιχείρηση σας, είμαστε στην θέση να σας συνδέσουμαι, με ασφαλή τρόπο με το διαδίκτυο. Η σύνδεση μπορεί να γίνει καλωδιακά ή ασύρματα, σημειώστε ότι η ασύρματη σύνδεση είναι δυνατότητα των νεώτερων μοντέλων δρομολογητών (router).
     Στην περίπτωση των επαγγελματικών χώρων – επιχειρήσεων, πιο συνηθισμένη είναι η καλωδιακή σύνδεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την ασύρματη δικτύωση. Οι καλωδιώσεις γίνονται τηρώντας όλες τις προδιαγραφές καλωδίων και δικτυακού εξοπλισμού. Όσον αφορά την ασύρματη δικτύωση, παραμετροποιούμε τον δρομολογητή σας καθώς και τα μηχανήματα σας ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί η ρύθμιση και παραμετροποίηση επιπλέον δικτυακού εξοπλισμού όπως WiFi repeaters, extenders και access points.